Creative Europe Media MK

 

 

Креативна Европа со серија настани во Охрид

МЕДИА забава со Фолтин и DJ Rootboy за затворањето на Beach Film Festival

По одржаните инфо сесии во Куманово, Битола, Тетово и Струмица, Канцелариите на Креативна Европа (потпрограми Култура и МЕДИА), во текот на оваа недела ќе реализираат серија настани во Охрид.

Имено на 20 јули 2018 во Општинска сала во Охрид, со почеток во 11.00 часот ќе се одржи „Инфо сесија за Креативна Европа - Потпрограма Култура, Категорија: Проекти за соработка“.

Следниот ден на 21 јули е резрвиран за индивидуални консултации за Креативна Европа Култура, кои ќе се одржат на Филмската Академија во Охрид, со почеток во 12.00 часот. Сите заинтересирани за консултации може да се пријават на маиловите Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. и Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите..

Канцеларијата на Креативна Европа МЕДИА, своите активности во Охрид ќе ги реализира во соработка со првото издание на Beach Film Festival. 

На 20 јули 2018, на Филмска Aкадемија во Охрид, со почеток од 13.00 часот ќе се одржи конференцијата на тема: „Важностa на регионалната соработка и копродукции во контекст на земји со низок продукциски капацитет и примери на успешни МЕДИА проекти од регионот“. На настанот ќе учествуваат претставници на Канцелариите на Креативна Европа МЕДИА на Хрватска, Словенија, Србија и Црна Гора.

На 21 јули 2018, на Филмска Aкадемија во Охрид, со почеток од 12.00 часот, претставниците на македонскиот аудиовизуелен сектор ќе имаат можност за индивидуални консултации, со претставниците на Канцелариите на Креативна Европа МЕДИА на Хрватска, Словенија, Србија и Црна Гора. Закажување на mail: vladimir.Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Македонија се приклучи кон потпрограмата МЕДИА на Креативна Европа во Јули 2015 година, при што проектите на македонските апликанти до сега се поддржани со вкупна сума од 463.000 евра. По повод одбележување на три годишнината од учеството во оваа програма, Канцеларијата на Креативна Европа МЕДИА, на затворањето на Beach Film Festival организира МЕДИА забава со Фолтин и DJ Rootboy.

Следни повици

 

 

Повик 

Рок

Поддршка за развој на проект 2019 (Support for Development of Audiovisual Content – Single Project)


18/12/2018 - 12:00(CET/CEST, midday Brussels time)

24/04/2019 - 12:00(CET/CEST, midday Brussels time)


Поддршка на филмски фестивали 2019 (Support to Festivals)


20/12/2018 - 12:00(CET/CEST, midday Brussels time)

07/05/2019 - 12:00(CET/CEST, midday Brussels time)


Поддршка на телевизиска програма 2019  (Support to television Programming)


18/12/2018 - 12:00(CET/CEST, midday Brussels time)

28/05/2019 - 12:00(CET/CEST, midday Brussels time)


 

Поддршка за продажни агенти 2018 (Support to Sales Agents)

 


15/01/2019 - 12:00(CET/CEST, midday Brussels time)


Поддршка за филмска едукација 2019 (Support for Film Education)


07/03/2019 - 12:00(CET/CEST, midday Brussels time)


 

Дистрибуција: Селективна поддршка  (The Distribution Selective scheme: Support for the distribution of non-national films )

 

08/01/2019 - 12:00 (CET, Brussels time)

04/06/2019 - 12:00 (CET, Brussels time)

Поддршка за продажни агенти (Support to Sales Agents)

15/01/2019 - 12:00 (CET, Brussels time)

 

 

Пристап до маркети (Access Markets) 

 

 07/02/2019 - 12:00 (CET, Brussels time)

 

 

Поддршка за развој на збирни проекти (Support for Development Slate Funding)

 

 

20/02/2019 - 12:00 (CET, Brussels time)

 

Поддршка за развој на видео игри (Development Video Games)

 

27/02/2019 - 12:00 (CET, Brussels time)

 

 

Поддршка на копродукциски фондови (Co-Production Funds)

 

06/03/2019 - 12:00 (CET, Brussels time)

 

 

 

Промоција на аудиовизуелна проекти онлајн (Promotion of European Audiovisual Works Online)

 

 

05/04/2019 - 12:00 (CET, Brussels time)