Creative Europe Media MK

 

 

Објавени новите повици на МЕДИА за Развој на проекти, Фестивали и ТВ Програмирање

Сите заинтересирани апликанти ги информираме дека се објавени новите повици на МЕДИА за Развој на проекти, Фестивали и ТВ Програмирање. Основните информации може да се најдат на следните линкови:

 

РАЗВОЈ НА ПРОЕКТИ

Status Deadline Call reference
Open
23.11.2017 & 19.04.2018 - 12:00 (CET, Brussels time)

EACEA/22/2017

 

ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛИ

Status Deadline Call reference
Open
23.11.2017 & 26.04.2018 - 12:00 (CET, Brussels time)

EACEA/17/2017

 

ТВ ПРОГРАМИРАЊЕ

Status Deadline Call reference
Open
16/11/2017 & 24/05/2018 - 12:00 (CET, Brussels time)

EACEA 21/2017

- - -

За повеќе информации во врска со процесот на аплицирање, може да закажете консултации на следниот маил: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Следни повици

 

 

Повик 

Рок

Поддршка за развој на проект 2019 (Support for Development of Audiovisual Content – Single Project)


18/12/2018 - 12:00(CET/CEST, midday Brussels time)

24/04/2019 - 12:00(CET/CEST, midday Brussels time)


Поддршка на филмски фестивали 2019 (Support to Festivals)


20/12/2018 - 12:00(CET/CEST, midday Brussels time)

07/05/2019 - 12:00(CET/CEST, midday Brussels time)


Поддршка на телевизиска програма 2019  (Support to television Programming)


18/12/2018 - 12:00(CET/CEST, midday Brussels time)

28/05/2019 - 12:00(CET/CEST, midday Brussels time)


 

Поддршка за продажни агенти 2018 (Support to Sales Agents)

 


15/01/2019 - 12:00(CET/CEST, midday Brussels time)


Поддршка за филмска едукација 2019 (Support for Film Education)


07/03/2019 - 12:00(CET/CEST, midday Brussels time)


 

Дистрибуција: Селективна поддршка  (The Distribution Selective scheme: Support for the distribution of non-national films )

 

08/01/2019 - 12:00 (CET, Brussels time)

04/06/2019 - 12:00 (CET, Brussels time)

Поддршка за продажни агенти (Support to Sales Agents)

15/01/2019 - 12:00 (CET, Brussels time)

 

 

Пристап до маркети (Access Markets) 

 

 07/02/2019 - 12:00 (CET, Brussels time)

 

 

Поддршка за развој на збирни проекти (Support for Development Slate Funding)

 

 

20/02/2019 - 12:00 (CET, Brussels time)

 

Поддршка за развој на видео игри (Development Video Games)

 

27/02/2019 - 12:00 (CET, Brussels time)

 

 

Поддршка на копродукциски фондови (Co-Production Funds)

 

06/03/2019 - 12:00 (CET, Brussels time)

 

 

 

Промоција на аудиовизуелна проекти онлајн (Promotion of European Audiovisual Works Online)

 

 

05/04/2019 - 12:00 (CET, Brussels time)